Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
omnimor
Založen: 27.11.2006 Příspěvky: 24 Bydliště: Kingdom of Kačenka
|
Zaslal: út prosinec 18, 2007 12:41 pm Předmět: el.stahování okna řidiče |
|
|
Zdravím,
chci se zeptat zda jste se někdo nesetkal s následujícím jevem u elektricky stahovacího okýnka řidiče.
Normální funkce je, že se okýnko stáhne/zatáhne celé po klepnutí na spínač. Spolujezdcovo okýnko podle toho, jak dlouho člověk tlačítko drží.
Asi 14 dní dozadu mi řidičovo okýnko začalo blbnout - ta automatika zatáhnutí prostě nefunguje - tlačítko se musí držet stejně jako u spolujezdcova okýnka. Dělá to ovšem jen někdy - po ránu a když auto stojí do kopce (ale ne vždycky). Přitom stažení probíhá jako za starých časů, automaticky.
Netušíte někdo, kde je chyba? Nerad bych se dalším vývojem dopracoval k tomu, že někde mimo domov stáhnu okno a už nevyjede nahoru vůbec Musím přiznat, že mě to vždycky v tu chvíli řádně vyděsí.
Díky za nápady nebo zkušenosti. _________________ Xantia 1,8/8v SX nonHA, nar. 26.10.1994
|
|
Návrat nahoru |
|
|
DeX
|
Zaslal: út prosinec 18, 2007 12:53 pm Předmět: |
|
|
moje zkusenost je takova ze vsechny el. okenka maji stahovani podle toho jak dlouho drzis spinac. Jen okenko u ridice umi navic pri "specifickem" zmacknuti spinace stahnout nebo zavrit okenko najednou.
Ale presne to nedokazu popsat _________________ DeX Exclusivni Xantia break 2.0HDi narozena o vanocich '98
|
|
Návrat nahoru |
|
|
omnimor
Založen: 27.11.2006 Příspěvky: 24 Bydliště: Kingdom of Kačenka
|
Zaslal: út prosinec 18, 2007 12:59 pm Předmět: |
|
|
DeX napsal: | moje zkusenost je takova ze vsechny el. okenka maji stahovani podle toho jak dlouho drzis spinac. Jen okenko u ridice umi navic pri "specifickem" zmacknuti spinace stahnout nebo zavrit okenko najednou.
Ale presne to nedokazu popsat |
Nééé, Xantku mám už drahně let a už vím, jak to zmáčknout, aby sjelo celý Pouze stisk delší než cca 1 s způsobí částečné stažení. V tom to není, prostě začalo se to chovat chvílema jinak, nevím proč a bojím bojím _________________ Xantia 1,8/8v SX nonHA, nar. 26.10.1994
|
|
Návrat nahoru |
|
|
ok2ucx
Založen: 22.2.2007 Příspěvky: 455 Bydliště: Zubří, východní Morava (Valašské království)
|
Zaslal: út prosinec 18, 2007 3:16 pm Předmět: Re: el.stahování okna řidiče |
|
|
omnimor napsal: | Zdravím,
chci se zeptat zda jste se někdo nesetkal s následujícím jevem u elektricky stahovacího okýnka řidiče.
Normální funkce je, že se okýnko stáhne/zatáhne celé po klepnutí na spínač. Spolujezdcovo okýnko podle toho, jak dlouho člověk tlačítko drží.
Asi 14 dní dozadu mi řidičovo okýnko začalo blbnout - ta automatika zatáhnutí prostě nefunguje - tlačítko se musí držet stejně jako u spolujezdcova okýnka. Dělá to ovšem jen někdy - po ránu a když auto stojí do kopce (ale ne vždycky). Přitom stažení probíhá jako za starých časů, automaticky.
Netušíte někdo, kde je chyba? Nerad bych se dalším vývojem dopracoval k tomu, že někde mimo domov stáhnu okno a už nevyjede nahoru vůbec Musím přiznat, že mě to vždycky v tu chvíli řádně vyděsí.
Díky za nápady nebo zkušenosti. |
Ahojky,
jediné, co napadá mě, je, že jestli ten posun okna nejde ztuha (něco přimrzlého, zatuhlá vazelína někde v převodech, atp.). Tomu by naznačovalo, že to dělá problémy za zimy a/nebo když motor tahá sklo proti gravitaci. Téměř určitě bude v automatice nějaká nadproudová ochrana, která ji vypíná, když okno dojede na doraz nebo na překážku.
Myslím na to v té souvislosti, že mi před pár dny nešla obě okna stáhnout vůbec a bylo to (zřejmě) tím, že gumové těsnění bylo vlhké a okno (sklo) přimrzlo. Tak jsem ho vytřel do sucha, zatím OK. Nevím, jestli se to má nečím "mazat"?
Pavel
P.S. Automatika samostahování se (aspoò u mých X1 a X2) zapíná u každé jinak: X1 tuším na krátký stisk jede sama, u X2 ten stisk musí být "specificky dlouhý", každopádně je to u obou jinak a pokaždé, když přesednu, tak mě to překvapí... _________________ Volvo S60 T5 Volvo V70 D5 VW Brouk 66 |
|
Návrat nahoru |
|
|
Frenk
Založen: 10.12.2006 Příspěvky: 122 Bydliště: Kněževes u Rakovníka
|
Zaslal: út prosinec 18, 2007 4:39 pm Předmět: |
|
|
Zdravim. ok2ucx to vystihl uplne presne. Reakce na prekazku nebo zvyseny odpor je vypnuti posuvu okna. Dolu se to zrejme nezakusuje.
Kdyz jsem v lete poslouchal jak motor knoura pri zavirani, promazl jsem vedeni lanovodu a hned se mu ulevilo. Frenk _________________ Xantia Break 1.8/8/LFZ/Ecu MM/AirBag/ABS/PP/LPG/ET15/15"/zelena/26.7.1995 |
|
Návrat nahoru |
|
|
roliva
|
Zaslal: pá prosinec 21, 2007 9:33 pm Předmět: |
|
|
omnimor napsal: | DeX napsal: | moje zkusenost je takova ze vsechny el. okenka maji stahovani podle toho jak dlouho drzis spinac. Jen okenko u ridice umi navic pri "specifickem" zmacknuti spinace stahnout nebo zavrit okenko najednou.
Ale presne to nedokazu popsat |
Nééé, Xantku mám už drahně let a už vím, jak to zmáčknout, aby sjelo celý Pouze stisk delší než cca 1 s způsobí částečné stažení. V tom to není, prostě začalo se to chovat chvílema jinak, nevím proč a bojím bojím |
No právě stisk delší než cca 1s způsobí úplné stažení.
Alespoò tedy u mě a nemyslím, že by to někdo měl jinak _________________ Xantia2 1,9 TD berline Gris Graphite
http://www.xantia.estranky.cz
http://www.beaglebuddy.estranky.cz |
|
Návrat nahoru |
|
|
ok2ucx
Založen: 22.2.2007 Příspěvky: 455 Bydliště: Zubří, východní Morava (Valašské království)
|
Zaslal: pá prosinec 21, 2007 10:36 pm Předmět: |
|
|
roliva napsal: | No právě stisk delší než cca 1s způsobí úplné stažení.
Alespoò tedy u mě a nemyslím, že by to někdo měl jinak |
A přeci je to někde jinak - teď jsem to zkoušel na obou - aspoò u (mé) X1 - tam krátký stisk způsobí automatické stažení/vytažení, dlouhým se pak stáhne okno jen o kousek (dokud tlačítko neuvolním).
X2 se chová přesně jak tu popisujete, každopádně jinak než X1 (kde mi to připadá logičtější a přirozenější). Beztak to mezi X1 a X2 změnili z nějakých "bezpečnostních" důvodů...
Pavel
P.S
frenk napsal: | Kdyz jsem v lete poslouchal jak motor knoura pri zavirani, promazl jsem vedeni lanovodu a hned se mu ulevilo. |
Frenku, čím a kam ty lanovody mažeš? Běžný olej? Vazelína? _________________ Volvo S60 T5 Volvo V70 D5 VW Brouk 66 |
|
Návrat nahoru |
|
|
roliva
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Frenk
Založen: 10.12.2006 Příspěvky: 122 Bydliště: Kněževes u Rakovníka
|
Zaslal: so prosinec 22, 2007 1:55 am Předmět: |
|
|
citace: | Frenku, čím a kam ty lanovody mažeš? Běžný olej? Vazelína? | Pouzivam Superlube od Retechu. Po vyprchani je z toho pekna vazelina. Na hlavici je trubicka, takze nezaprasim nic okolo a mazu jen co chci. Frenk _________________ Xantia Break 1.8/8/LFZ/Ecu MM/AirBag/ABS/PP/LPG/ET15/15"/zelena/26.7.1995 |
|
Návrat nahoru |
|
|
Pavel56
Založen: 16.2.2007 Příspěvky: 256 Bydliště: Jindřichův Hradec
|
Zaslal: so prosinec 22, 2007 4:12 pm Předmět: |
|
|
ok2ucx napsal: | každopádně jinak než X1 (kde mi to připadá logičtější a přirozenější). Beztak to mezi X1 a X2 změnili z nějakých "bezpečnostních" důvodů... |
Spis nez logictejsi bych rekl castejsi, protoze vetsina aut se chova jako X1 az na nejake exoticke vyjimky typu 2x kratky stisk atp. S X2 jsem jeste nemel tu cest... _________________ X1 1.9TD liftback |
|
Návrat nahoru |
|
|
lukas
|
Zaslal: so prosinec 22, 2007 7:53 pm Předmět: |
|
|
já mám X1 a funguje uplné stžení-vyzažení při delším stisku (cca 1s možná méně). Jen frantik vi proč... _________________
´97, Break 1.8i
dokonalej kombík v max. výbavě
jen s tou spotřebou bych radši jezdil s V6 |
|
Návrat nahoru |
|
|
|