Xantiaclub - Vše co jste chtěli vědět, ale báli jste se zeptat
|
|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
wenca084
|
Zaslal: út listopad 17, 2009 2:20 pm Předmět: Chipovaní xantie break 1.8 16v r. v.2000 |
|
|
Ahoj chlapy, chtěl bych se zeptat jestli máte něgdo zkušenosti s firmou Autochip - http://www.autochip.eu/ , v tabulkách je udáno zvýžení vykonu o 9 kW - 12 koní , cena je 5490kč ,což mi příjde docela ještě přijatelné, na stránkách jiních firem byly ty ceny i daleko vyšší např. okolo 10000kč, nebo jestli jste něgdo si to nechal udělat od jiné firmy a jak je s načipováním spokojen, prosím odpovědi jen konkrétně této benzínové verzi xantie, jde to načipovat po kabelu , nebo se musí demontovat řídicí jednotka?? nigde tady na foru jsem nic nenašel , tak doufám že mě neukamenujete , že otvírám nové téma.
Děkuji za odpověd wenca |
|
Návrat nahoru |
|
|
peter7777
|
Zaslal: st listopad 18, 2009 9:59 am Předmět: |
|
|
Ahoj. A má to význam chipova?
Predsa má to auto už svoje roky a neviem ,či tých pár koní ak vôbec nejaké pribudnú... Má význam vráža do toho?
A ak si tu okolo toho nič nenašiel tak to zrejme ani nikto nemá.
Samozrejme keď a to drží tak choď za tým toto je len môj názor. _________________ XANTIA I 1,9TD Break,
klíma,ABS r.v.96 |
|
Návrat nahoru |
|
|
wenca084
|
Zaslal: st listopad 18, 2009 6:01 pm Předmět: |
|
|
To je mi jasný, už nad tím hodně přemejšlím, ale to tu není opravdu něgdo, kdo má čipnutou benzínovou xantií??? A mohl by se podělit se zkušenostmi, jak dlouho to má?? Jestli nepozoruje náké nagativní vlivy atd.. nebo tak nak |
|
Návrat nahoru |
|
|
Josef 2.
Založen: 9.9.2007 Příspěvky: 1647 Bydliště: Míškovice u Holešova
|
Zaslal: st listopad 18, 2009 8:53 pm Předmět: |
|
|
Podle mě se takový nikdo nenašel, protože než čipovat 1.8 litra s výkonem 81KW, je mnohem jednodužší si koupit rovnou 2Litra 97KW, ne li V6ku 140KW. Navíc osumnáctistovka je v hliníku a dvoulitr v litinovém monobloku, čímž je koncepčně daleko lepší. _________________ Já se z toho zblázním....
Ford Galaxy 1.9Tdi, 6.76543210000111
Xa HDi kombi exclusive 5.99999999999 |
|
Návrat nahoru |
|
|
mevi
|
Zaslal: čt listopad 19, 2009 11:26 am Předmět: |
|
|
No když na me sima machroval na srazu že si chce dat zavod s V6 tak jsem se smál ale po tom co jsme daly dokupy brachovou kratkou 1,8 16V a vykoply kat tak do 140 km/h se celkem slušně drží. Ale je fakt že combi je mrtvola a přitom ma převodovku do síly ale spíš to bude kus od kusu radsi si dej auto do cajku než začnež vyhazovat prachy za čip. _________________ XII 3.0 24v, XII 1.8 16v, XI 2.0i Vše LPG XI 1.8i combi a XII 2,0 16v zatim v benzínu |
|
Návrat nahoru |
|
|
AJM
|
Zaslal: čt listopad 19, 2009 12:09 pm Předmět: |
|
|
Tak nevím, ale než dát 5500 za čipování, možná by bylo lepší udělat na autě milion jinejch věcí, které se projeví více, než pochybné zvýšení výkonu o blbé řády jednotek... Pokud sis koupil auto s touhle motorizací, tak musíš počítat s tím, že je to na solidní pohodlnou jízdu a ne na machrování mezi zamindrákovanejma puberáckejma smrkáčema s Golfama. _________________ Xantia I 18i 8V SX Break Athena 97´pack elecricité, pack froid, pack cuir, pack bois
Xantia I 18i 16V VSX pack electricité, pack froid 97´
Xantia I 18i 8V SX 94´
Xantia II 18i 16V SX pack visibilité, pack look, pack electricité, pack bois 99´ |
|
Návrat nahoru |
|
|
mevi
|
Zaslal: čt listopad 19, 2009 12:32 pm Předmět: |
|
|
AJM skoro bych si vsadil že kratkou 1,8 16v golfa vyklepneš _________________ XII 3.0 24v, XII 1.8 16v, XI 2.0i Vše LPG XI 1.8i combi a XII 2,0 16v zatim v benzínu |
|
Návrat nahoru |
|
|
sima
|
Zaslal: čt listopad 19, 2009 3:09 pm Předmět: |
|
|
Mevi tak jasně závod s tvou V6 byl jen hec,spíš mě zajímalo jak rychle a hlavně o kolik budu na tebe ztrácet
Ale je fakt,že krátká xantie 1.816V dokáže jet velice slušně,teda opravuji se začala jet velice slušně po komplet výměně stejně přicpaného výfuku a preparace katu,čehož fakt nelituju rozhodně dodnes!Taky se takzvaně rozjezdila časem,nejspíš to holanďan šetřil a opravdu ze začátku byla dost lenivá.Je to asi jak píšeš taky kus od kusu a stavu motoru,taky jak s tím člověk jezdí atd.Moje jede dle GPS rovných 200
(zkoušeno jen chvíli,moc dobrých dálnic tu na moravě není(:- )to nekecám,nevím jestli tohle golf v téhle motorizaci dokáže,i když je to jen kadibudka proti xantii a je nejspíš lehčí.Mě se golf nikdy nelíbil,naopak mám k němu dřevitý odpor Hnusná krabice je to,nic víc.
Moje xantie tahá slušně už odspoda a když ji vytneš ve správnou chvíli hanbu si s nikým neuděláš,rozhodně bych ji nečipoval,tam nejspíš moc koníků nenaženeš,kdysi jsem se na to ptal a dal od toho ruce pryč. _________________ X2 1.816V 98LPG-vzducholoď
Komforák a nikdy jinak
AX-1.0-City-4 kvalt-r.v.92 fr.mini cooper |
|
Návrat nahoru |
|
|
mevi
|
Zaslal: čt listopad 19, 2009 3:20 pm Předmět: |
|
|
sima na ty brachovo jsme zarazili rucicku o palubku stejne jak na mojem jen tady je tachac do 220 + cca cm mista takže jakože 230 tachometrovejch což urcite i s proměřovanim musi bejt přez 200 GPS jinak od pondeli v tom ma sekvenční vstřikovani tak sem zvedav kolik bude papat. A jak řikáš bez katu taha vic od spoda a de lip za plynem beztak chrastil tak aspon nemusim čekat na chvilku kdyby se spříčil a ucpal vejfuk... _________________ XII 3.0 24v, XII 1.8 16v, XI 2.0i Vše LPG XI 1.8i combi a XII 2,0 16v zatim v benzínu |
|
Návrat nahoru |
|
|
sima
|
Zaslal: čt listopad 19, 2009 3:57 pm Předmět: |
|
|
Mevi,na těch 200 dle GPS mě stačilo cca 217 dle tacháče,samo záleží na odchylce konkrétního tachometru.Ono jsem to navíc vůbec nijak netrápil,bylo to jen chvíli(cesty a hlavně strach o bodíky mě sundal nohu z plynu),mělo by tam dle všeho jít ještě vymáčknout o něco více,tomu fakt věřím.
Tak to jsem zvědav na sekvenc,dali jste tam to značku co máš ty-myslím že Stag?Kolik to vychází?S tím plynařem ohledně legalizace jsi se tedy nedomluvil...
S tím katem-určitě by se výměnou za nový zlepšila průchodnost spalin tj,ale furt to bude jen další odpor na straně výstupu spalin,takže zase brzda.Myslím,že ten starý stejně funkci neplnil,protože to už i hodně žralo,musel jsem na to více šlapat,větší spotřeba,tak pak nevím co je pro ekologii horší?No nebudu se tu vymlouvat,možná přeci jen kat. _________________ X2 1.816V 98LPG-vzducholoď
Komforák a nikdy jinak
AX-1.0-City-4 kvalt-r.v.92 fr.mini cooper |
|
Návrat nahoru |
|
|
wenca084
|
Zaslal: čt listopad 19, 2009 5:54 pm Předmět: |
|
|
no, hezky jste se rozpovídali, ale která jiná úprava na vozidle mi zajistí slibovanej výkon do 6000kč, ??
Když bych teda vyndal kat ( to se jako rozřízne flexou a vynda ta keramika - prostě všechen vnitřek a zase zavařil, nebo se celý kus vyřízne a nahradí trubkou??) prolezl bych pak na STK ?? Bez toho katu, by to mohlo přidat kolik?? Pak by se to mohlo čipnout a už se to spočte a a je to zase o něco víc.
Chtěl jsem koupit, 2.l 16V ale nesehnel jsem žádnej v tak hezkém a zachovalém stavu jako tahle 1.8 16V co jsem nakonec koupil, a dále kvůli povinnému ruční, mám auta 3 ., takže jak na to koukám tak nigdo z vás nečipoval, na machrování před frackama s golfi mám vaz 21061 v luxusním stavu, a na rozjezdech jim nakopávám zadky já. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Dude
|
Zaslal: čt listopad 19, 2009 9:02 pm Předmět: |
|
|
Benzína fakt nečipuj. Radši dej nový filtry, brzdy atd. - prostě dopřej autíčku. Ten chip nepoznáš, to má význam u turbo motorů. _________________ Xantia Combi - Opera - 2.0 16V LPG, 7/99 |
|
Návrat nahoru |
|
|
€mo
|
Zaslal: čt listopad 19, 2009 10:45 pm Předmět: |
|
|
Asi som staromodny, aleja by som necipoval absolutne ziadny motor... na vykon treba mysliet pred kupou auta a podla toho vybrat motorizaciu... |
|
Návrat nahoru |
|
|
Majk.Z
|
Zaslal: čt listopad 19, 2009 11:18 pm Předmět: |
|
|
Nejsem tak bohatý, abych si kupoval levné věci... Podle toho bych se řídil...
Navíc, této "firmě" bych nevěřil už jen z toho důvodu, že slibuje o kolik přesně se výkon zvedne. To dost záleží na stavu motoru a věcí okolo a nikdo Ti nezaručí, že se zrovna u Tvého motoru zvedne výkon o tolik a tolik koní. _________________
X1 1,6i r.v. 93 BLANC MEIJE
|
|
Návrat nahoru |
|
|
honzadj
|
Zaslal: čt listopad 19, 2009 11:22 pm Předmět: |
|
|
Zdravím xantiáky, taky by mě zajímala odpověď na otázky ,,wenca084´´ hlavně jak je to s STK a emisemi když je vykuchaný kat.? Děkuji. _________________ Na vše co se týče audio techniky se mě můžete ptát.Rád poradím a pomůžu na e-mailu. S pozdravem Honza.
Xantia 1,8i 16V r.v.1/96 |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|