Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
JiRaY
Založen: 26.4.2007 Příspěvky: 1227 Bydliště: Praha,ale jinak bydlím v Xantii:-)
|
Zaslal: ne květen 11, 2008 8:26 am Předmět: |
|
|
jirkko,funkčnost té klapky na sání vzduchu zvenku vyzkoušíš jednoduše-odděláš ten tapec pod nohama spolujezdce,vyšroubuješ 3 šrouby,vyndáš ventilátor,potom vyndáš pylový filtr,a pak si lehneš do auta,a tou dírou po ventilátoru se podíváš,a uvidíš světlo,a tu zmíněnou klapku(pokud neuvidíš,tak si otevři kapotu )No,a teď už jenoum hejbáš tím táhlem na vzduch,a koukáš se jestli jde klapka plynule od otevřeno do zavřeno,je to jednoduchý
Jinak buchto-mít tam pylovej rok???? si blázen,já ho tam mám cca 4 měsíce,(purflux AHC 101),a je hotovej-zacpanej prachem,bordelem ze stromů,už skoro nepropouštěl,když jsem ho rval ven,tak se na mně sypal bordel,jako když převrhneš popelnici,proto si myslim,že v praze max půl roku,a ven _________________ Citroen Xantia TurboD 96"
Citroen Xantia 2.0 HDI Exclusive 109k 99"
Citroen BX TurboD 92",voňafka:-)
HDi-Hodně dobrá investice |
|
Návrat nahoru |
|
|
RINGO
|
|
Návrat nahoru |
|
|
JiRaY
|
Zaslal: ne květen 11, 2008 9:38 pm Předmět: |
|
|
Tak ja to mam tedu uplne jinak-vlevo mam rovnou lamely radiatoru,a vpravo takovy dlouhy tunel,a na konci je svetlo,a tam se da rozpoznat klapka vnejsiho vzduchu
Ty asi nemas klimu,ne? _________________ Citroen Xantia TurboD 96"
|
Návrat nahoru |
|
|
jack
|
Zaslal: ne květen 11, 2008 10:30 pm Předmět: |
|
|
Tak to si myslím,že popisuješ pohled do prostoru,kde se vkládá pylový filtr. _________________ X2 2.0 HDI 80kw break exclusive
ex X1 2.0 8V LPG
Yamaha XJR 1300
|
|
Návrat nahoru |
|
|
JiRaY
|
Zaslal: po květen 12, 2008 9:09 pm Předmět: |
|
|
Ano,ale u meho auta je pylovy filtr tesne vedle ventilatoru-tudiz vidim pylovy filtr-vyndam ho,a vidim primo na klapku vnejsiho vzduchu(je v dalce u steracu-klidne tam i strcim ruku dirou po ventilatoru,tou malinkou skvirkou pro pylak bych tam nedohledl _________________ Citroen Xantia TurboD 96"
|
Návrat nahoru |
|
|
jirkka
Založen: 29.11.2007 Příspěvky: 135 Bydliště: Brandýs nad Orlicí
|
Zaslal: út květen 13, 2008 10:59 am Předmět: |
|
|
Může se něco něco ucpat(přicpat) když se jezdí bez filtru?
Když jsem to auti koupil, málo to foukalo, tak jsem šel měnit filtr a žádný tam nebyl. jak dlouho jezdil předchozí majitel bez filtru nemám tušení. _________________ xantia 1,9td 12/94 hydroactiv |
|
Návrat nahoru |
|
|
jack
|
Zaslal: út květen 13, 2008 11:07 am Předmět: |
|
|
Teoreticky by se mohl zanest radiatorek topeni,nebo vyparník klimatizace.Pokud klimu nemáš a byl by zanesený radiator topení,tak by ti to pri nastavení teloty na chlad foukalo víc,než když bys topil. _________________ X2 2.0 HDI 80kw break exclusive
ex X1 2.0 8V LPG
Yamaha XJR 1300
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Henry
|
Zaslal: út květen 13, 2008 12:14 pm Předmět: |
|
|
Pánové tou klapkou na "vnitřní okruh" to být nemůže. A je otevřená kamkoliv tak nemůže ucpat vstup do ventilátoru. Rozdíl je jen v tom odkud proudí vzduch.
Øekl bych, že úspora původního majitele ( absence filtru) se projevila na ucpaném výměníku klimatizace. _________________ XI 1.9TD BREAK 1996, klima, KOMFORTi |
|
Návrat nahoru |
|
|
jirkka
|
Zaslal: út květen 13, 2008 12:26 pm Předmět: |
|
|
klimu mám, fouká to stějně málo jak na studený tak na teplý, nechá se to nějak vyčistit? _________________ xantia 1,9td 12/94 hydroactiv |
|
Návrat nahoru |
|
|
JiRaY
|
Zaslal: út květen 13, 2008 5:12 pm Předmět: |
|
|
Ano,nechá-výměnou radiátoru Jde tady samo o rozebrání palubky,a radiátor už bude mít nejlepší léta za sebou,tudíž bych dal automaticky novej.Jinak,urcite pujde vycistit tim,ze by se zvenku postrikal odmastovacem,a cisticem(pouzivam pulimax od mafry-cisti vsechno),a vzapeti prostrikal vodou z hadice,aby se lamely proplachly-jako u normalniho chladice _________________ Citroen Xantia TurboD 96"
|
Návrat nahoru |
|
|
Josef 2.
Založen: 9.9.2007 Příspěvky: 1647 Bydliště: Míškovice u Holešova
|
Zaslal: út květen 13, 2008 10:46 pm Předmět: |
|
|
Já bych dal za pravdu Henrimu, protože xantie bez klimy nemají žádný filtr a radiátor se nezacpává, bude zarostlý výměník klimy, zkus to napřed desinfekcí třeba to povolí. Nebo se poptej po nějakém čistícím přípravku třeba ve spray. _________________ Já se z toho zblázním....
Ford Galaxy 1.9Tdi, 6.76543210000111
Xa HDi kombi exclusive 5.99999999999 |
|
Návrat nahoru |
|
|
Luboš.H
|
Zaslal: so leden 24, 2009 9:02 pm Předmět: |
|
|
jirkka napsal: | Může se něco něco ucpat(přicpat) když se jezdí bez filtru?
Když jsem to auti koupil, málo to foukalo, tak jsem šel měnit filtr a žádný tam nebyl. jak dlouho jezdil předchozí majitel bez filtru nemám tušení. |
Jirko, jak jsi to nakonec vyřešil? Mám stejný problém, auto bylo bez filtru a taky se mi zdá že to dává málo vzduchu- a bez filtru nebo s novým filtrem. _________________ BX 19TZD
X2 2,0HDi break Millésime
|
|
Návrat nahoru |
|
|
jirkka
|
Zaslal: so leden 24, 2009 10:49 pm Předmět: |
|
|
koupil jsem sprej na čištění klimatizací a snažil se ho nastříkat na výměník jak ze strany od filtru tak výdechama v palubce, časem se to zlepšovalo, ale ještě to není ono, na jaře než budu měnit filtr tak tam zase nahulím celej sprej _________________ xantia 1,9td 12/94 hydroactiv |
|
Návrat nahoru |
|
|
Luboš.H
|
Zaslal: so únor 07, 2009 6:39 pm Předmět: |
|
|
Tak jsem to asi před týdnem udělal taky, asi 4krát po sobě jsem tam nastříkal spray na čistění klimy, dal jsem ho tam skoro celý. Ale jen na výměník a pak jsem to protlačil ventilátorem až mi létala pěna z průduchů ven. Zatím je to trochu lepší ale chce to ještě aspoò jednou. _________________ BX 19TZD
X2 2,0HDi break Millésime
|
|
Návrat nahoru |
|
|
peter7777
|
Zaslal: út únor 10, 2009 4:27 pm Předmět: |
|
|
Luboš.H napsal: | Tak jsem to asi před týdnem udělal taky, asi 4krát po sobě jsem tam nastříkal spray na čistění klimy, dal jsem ho tam skoro celý. Ale jen na výměník a pak jsem to protlačil ventilátorem až mi létala pěna z průduchů ven. Zatím je to trochu lepší ale chce to ještě aspoò jednou. | Zaujal ma ten spray na tú klímu. Chcem sa len spýta kedy sa to má užíva, alebo je to len taká prevencia či to vôbec má zmysel do toho investova? Mne fúka vzduch v poriadku a myslím ,že aj intenzita je o.k. _________________ XANTIA I 1,9TD Break,
klíma,ABS r.v.96 |
|
Návrat nahoru |
|
|
|