Xantiaclub - Vše co jste chtěli vědět, ale báli jste se zeptat

Obsah fóra Xantiaclub
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Xantia a GPS Navigace
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Xantiaclub :: Auto - Elektro
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
ok2ucx



Založen: 22.2.2007
Příspěvky: 455
Bydliště: Zubří, východní Morava (Valašské království)

PříspěvekZaslal: po červenec 06, 2009 11:36 pm    Předmět: Citovat

Ahoj, měl jsem (shodou okolností zrovna včera - při cestě z Chorvatska) možnost trochu testovat Sygic (McGuider) za reálného provozu a navíc jsem nemusel řídit. Bylo to na Nokii E66, tedy interní GPS, velký barevný displej, co jde přetáčet o 90 stupòů. Toho všeho Sygic, fajn a cenově dostupná navigace pro řidiče jen příležitostně se pohybujícího po neznámých trasách, umí dobře využívat. Za pár korun dobrá Symbian aplikace, k dokonalosti má ale přeci jen pár much, které asi napíšu výrobci:

1. nemyslím, že signál GPS byl nějak špatný (téměř vždy 5+ satelitů), ale pozice neustále "poskakovala", pokud byla vedle aktuální cesty nějaká souběžná, navigace často skočila mimo, přestože bylo jasné, kudy jedeme a začala přeplánovávat. I aktuální rychlost to udávalo často divně a s výkyvy. To je hlavně nepříjemné, když si zapnete jinak příjemnou funkci upozornění na překročení rychlosti. Pak to dává zbytečně falešné poplachy i když jedete v limitu. Chtělo by to ještě nějaké předzpracování signálů z GPS.

2. velmi mi tam chyběla funkce "hledej body zájmu na naplánované trase". Jedu, hledám po cestě pumpy nebo odpočivadla. Nabídka Sygicu je nedostatečná. Velké mínus. Tohle má i stařičká a z dnešního pohledu primitivní origo navigace RTI Volvo z roku 2001. A jistě i drtivá většina soudobých kolegyò.

3. občas je využití displeje dost diskutabilní, např. v horní části displeje svítí "tabule směrů" (nejbližší města) a překrývá ostatní podstatné informace pro navigaci. Bodly by nějaké klávesové zkratky pro telefonní verze.

4. překlad do češtiny je u některých menu v nastavení značně nejasný. Zkrátka význam mi naprosto uniká, ani experimentálními změnami jsem na nic nepřišel. Asi čas si přečíst návod.

Asi tak, za 89€ dobrý poměr cena výkon a nepotřebujete s sebou tahat další krabici. Pro denní použití to chce jinou kategorii, pro příležitostné navigátory ještě trochu dopilovat.

Pavel
_________________
Volvo S60 T5 Volvo V70 D5 VW Brouk 66
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Xantiaclub :: Auto - Elektro Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
Strana 4 z 4

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com - Glass Template Created by DoubleJ(Jan Jaap)