Xantiaclub - Vše co jste chtěli vědět, ale báli jste se zeptat

Obsah fóra Xantiaclub
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Blinkutí blinkrů při zamykání X1?

 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Xantiaclub :: Auto - Elektro
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
ok2ucx



Založen: 22.2.2007
Příspěvky: 455
Bydliště: Zubří, východní Morava (Valašské království)

PříspěvekZaslal: pá říjen 03, 2008 3:28 pm    Předmět: Blinkutí blinkrů při zamykání X1? Citovat

V jiném vláknu zazněl stesk po tom, že při centrálním zamčení X1 neblikají blinkry. Jelikož jsem nechtěl toto vlákno více off-topicovat, zakládám tady nové:

lightDJ napsal:
...Akorat mi nebliknou smerovky,takze musim podle poslechu po tme... Confused


-> koukám do schémat a napadá mě (z těch jednodušších řešení) toto (a korigujte mě, jestli v pátek odpoledne budu plácat nesmysly):

- z příjímače DO 6230 jde ven signál (vodič č. 627 nebo 628, jeden z nich) do jednotky centrálu 6235 v tunelu u ruční brzdy, je to otevřený kolektor, tedy tranzistor, co se spíná proti zemi. Mezi tento drát a +12V lze zapojit např. relé, které se v okamžiku zamykání sepne na cca. 1 sekundu.

- toto relé by muselo být buď dvojité spínací (2x NO), nebo dvě relé nezávisle a jejich kontakty by připnuly vývod přerušovače blinkrů (č. 231) k příslušným blinkrovým světlům (č. 233 levý a č. 234 pravý). Dráty 231, 233 a 234 jsou dostupné buď přímo na páčce blinkrů nebo i na kontaktech výstražných blinkrů, obojí by mělo být poměrně dostupné.

V kostce by to pak bylo jen 1 nebo 2 relé a 5 drátů, možná tak hodinka či dvě práce, podle toho, jak rychle a zkušeně by se příslušné dráty ve svazcích našly.

Tolik jen teoreticky praštěný nápad z pátečního odpoledne. Standardně to asi řeší modernější přijímače DO samy, že? Nebo jste tohle už někdo řešili a vyřešili jinak?

Pavel
_________________
Volvo S60 T5 Volvo V70 D5 VW Brouk 66
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
jk



Založen: 1.12.2006
Příspěvky: 457
Bydliště: Vysočina

PříspěvekZaslal: pá říjen 03, 2008 5:30 pm    Předmět: Citovat

Další pokus. (Ten nápad s relátkem už tu kdysi zazněl, já ho jen technicky upravil podle sebe)
1) Cívku relé připojit seriově přes diodu a to celé paralelně k motorů centrálu. Jednotka centrálu je e v tunelu za ruční brzdou.
2) Z výstražných přitáhnout dvojlinku na blinkry (1drát přívod +12V z výstražných , druhý drát výstup na blinkry. Blinkry připojit přes diody tak jak to bývá třeba u alarmu).
Paralně k cívce relé je potřeba zapojit ještě diodu jako ochranu před napěovými špičkami. Dioda musí být zapojena tak aby nevedla při sepnutém relé!
Jestli budou blinkry svítit na otevření nebo zavření se určí podle polarity zapojení přívodních drátů od motorů centrálu.
Má to nevýhodu, že doba svitu je daná délkou impulzu na motor. Něco podobného jsem řešil na bráchově X1 elektronicky. Délku svitu jsem si "protáhnul" procesorem a ten vyblikával podobnou "melodii" jako X2, různou pro otevření a zavření.
_________________
X2 Berline, HDI 109k,'99 Exclusive. Hydractive II + komfort od I.F.H.S.

Honda CB600F - Hornet 2008, 75kW
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Xantiaclub :: Auto - Elektro Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com - Glass Template Created by DoubleJ(Jan Jaap)