problémy s řazením
Re: Razy pri razeni
Tak jsem ty silentbloky zkontroloval dle tvého návodu a ty vypadají vpořádku...
Citroen Xantia 2.0HDI 66kW rv.2001
Jen OT k těm silent blokům.
Mám 1,9TD a mě se motor, možná až na hranici cca těch 5 cm, zatřepe, když nastartuji. Znamená to, že jsou v pytli?
Mám 1,9TD a mě se motor, možná až na hranici cca těch 5 cm, zatřepe, když nastartuji. Znamená to, že jsou v pytli?

Xantia X1, r.v. 1997, 1.9TD, klima
Většina dieslů se při startu otřepe jak čokl, pokud ti to nemlátí při řazení a v zatáčkách, nechal bych to zatím být. Jinak tohle dělá když je silentblok dole pod turbem zadojenej od oleje a změkne.
Xantia x1, 1.9tD, lahvově zelená, combi, park. asistent, Gprs dozor, tempomat
neřešte pohyb motoru při startování, to se hne každý motor i u nového vozu. Řešte ho při změně zátěže.
Když je utržený spodní silentblok, při ubrání plynu jsou cítit rázy i slyšet rány. Nahoře u motoru máš tři silentbloky, na jednom motor leží ten je nejdražší a dva jsou za sebou z boku motoru. Většinou odchází ten spodní silentblok.
Když je utržený spodní silentblok, při ubrání plynu jsou cítit rázy i slyšet rány. Nahoře u motoru máš tři silentbloky, na jednom motor leží ten je nejdražší a dva jsou za sebou z boku motoru. Většinou odchází ten spodní silentblok.
Xantia kombi HDi 80kW
Diagnostika Lexia Praha - Zásmuky
Diagnostika Lexia Praha - Zásmuky
Tak je to vážně silentblokem. Při otevřené kapotě a návodu od "bobe" jsem nechal známého pouštět spojku a motor se doopravdy dost třese a od někud vychází i podivný zvuk. Tak teď už mi nezbývá nic jiného, než šetřit
. Zatím díky!

Citroen Xantia 2.0HDI 66kW rv.2001
Re: Spiatočka.
PaM píše:Mohl by bejt rozpadene to uložení kloubku na bowdenu , je to kruhová miska s gumou a uprostřed v gumě kloubové uložení, pokud je guma utržená, vymačkaná, mohlo by to dělat .
A PaMe, kde sa toto nachádza? je to pod pákou alebo u prevodovky?
Dík.
Xantia HDI 2000
Re: Spiatočka.
U převodovky 

Xantia x1, 1.9tD, lahvově zelená, combi, park. asistent, Gprs dozor, tempomat
převodovka
cus stávalo se mi,ale jen občas,že třeba když jsem stál na světlech a chtěl tam hodit rychlost,tak se mi to podařilo třeba až na potřetí,vyměnil jsem olej v převodovce a teď je to ještě horší,samozhřejmě vím,že se to nedělá,měnit náplň,bylo to v záchvatu lásky k autu
,ale otázka co teď s tím?

Re: převodovka
Cus,
ale menit se samozrejme muze, zalezi co jsi tam nalil. Vsude se doporucuje Total Transmission BV 75W/80, sp. GL4+, ono xantuse jsou na olej dost haklive a kdyz tam nalijes neco jineho muzes odrovnat prevodovku. Resilo se to na starem foru.
ale menit se samozrejme muze, zalezi co jsi tam nalil. Vsude se doporucuje Total Transmission BV 75W/80, sp. GL4+, ono xantuse jsou na olej dost haklive a kdyz tam nalijes neco jineho muzes odrovnat prevodovku. Resilo se to na starem foru.
X2, 2.1Td Break 1998 Exclusive, Pack: Electricité, Froid, 5.57l/100km
- milda67
- Kontaktovat uživatele:
Re: převodovka
no já jsem nějak nepochopil tu větu, že se to nedělá měnit náplň
ono se to naopak musí dělat,
samozřejmě v doporučených intervalech a doporučenou náplní 

Xa X2, 2,0 16V 1999
Xa X2 2,0 HDi, 80kw, 2000
C5 Break 2,2 HDi Exclusive 2004
Xa X2 2,0 HDi, 80kw, 2000
C5 Break 2,2 HDi Exclusive 2004