Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Greenhorn
|
Zaslal: po červen 29, 2009 6:42 pm Předmět: Blikající kontrolka oleje/střešní nosič |
|
|
Zdravím vás všechny,
Prosím, poraďte mi někdo Xantií znalý, zda se občas normálně stává, že začne při otočení klíčkem do druhé polohy blikat oranžová kontrolka, signalizující nedostatek oleje v motoru? Čas od času se mi to stane, ne pokaždé, jen občas. Přitom jsem si jistý, že oleje je v motoru dostatek. Nedávno se olej měnil a je na měrce na horní maximální rysce... Nevím, jestli je tam nějaké špatné čidlo, či co? Mám motor 1,8i (74kW).
Je možné, že je to tím, když auto stojí mírně nakloněno, nebo z kopce a hladina oleje se tím pádem na jedné straně změní, ale jinak vážně nevím, čím by to mohlo být způsobeno ...
A když už otravuji, chtěl jsem se ještě zeptat, zda někdo nevíte o někom, kdo by prodal střešní nosič na klasickou Xantii? Napsal jsem to sice i do té inzerce, ale tak, kdyby o něčem někdo věděl, píšu to i tady...
Mějte se fajn a díky, Jirka |
|
Návrat nahoru |
|
|
Frenk
Založen: 10.12.2006 Příspěvky: 122 Bydliště: Kněževes u Rakovníka
|
Zaslal: po červen 29, 2009 6:57 pm Předmět: |
|
|
Zdravim. Odliv oleje ma urcite vliv na chovani snimace. Mas jistotu , ze merka je spravna? Napred bych zkusil s nekym porovnat . Frenk _________________ Xantia Break 1.8/8/LFZ/Ecu MM/AirBag/ABS/PP/LPG/ET15/15"/zelena/26.7.1995 |
|
Návrat nahoru |
|
|
JiRaY
Založen: 26.4.2007 Příspěvky: 1227 Bydliště: Praha,ale jinak bydlím v Xantii:-)
|
Zaslal: po červen 29, 2009 7:24 pm Předmět: |
|
|
Ten snímač blbne často spousta lidí kvůli tomu vyndává žárovku.Mně sice funguje,ale pekelně mně sere,páč stačí abych stál nakřivo,a nebo když se mi hejbne hladina oleje v motoru pod půlku na rysce,a hned kontrolka bliká,a já jak hovado dolejvám každejch čtrnáct dní decku oleje _________________ Citroen Xantia TurboD 96"
Citroen Xantia 2.0 HDI Exclusive 109k 99"
Citroen BX TurboD 92",voňafka:-)
HDi-Hodně dobrá investice |
|
Návrat nahoru |
|
|
Greenhorn
|
Zaslal: po červen 29, 2009 8:08 pm Předmět: |
|
|
Kluci díky moc za rady! Já jsem si myslel, že to bude asi nějaký citlivější a jak auto stojí trochu šikmo, nebo z kopce, hladina oleje se hejbne trošku jinak a už to hlásí... Tak, ono je to na jednu stranu dobře, aspoò to člověka donutí tu měrku vytáhnout a přesvědčit se, že je tam vážně oleje dost ... Ono se to nestává často, ale občas to zabliká, pouze ale při nastartování, pak to zhasne a třeba zase tři dny nic, asi prostě podle polohy auta, v jaký se zrovna nachází ... |
|
Návrat nahoru |
|
|
MíraCB
Založen: 25.11.2006 Příspěvky: 397 Bydliště: České Budějovice
|
Zaslal: po červen 29, 2009 8:42 pm Předmět: |
|
|
Hned nad tvým inzerátem je jiný, který prodává nosič na Xantii. Akorát nepíše, jestli sedan nebo kombík.
MíraCB _________________ Xantia II. Break, 1,9 TD |
|
Návrat nahoru |
|
|
jira
|
Zaslal: po červen 29, 2009 8:56 pm Předmět: |
|
|
mám nosič na krátkou xantii jedničku,díry pod dveřmi jednou jsem na něm vezl kola. je nový od Boba stál 1600 za 600,- Kč je tvůj. Xantu jsem prodal.
kolem rakovníka v červenci pojedu. pokud budeš mít zájem napiš mi tady do klubové pošty. _________________ jira - 1.9 TD 93
C5 2.0 HDI AUTOMAT |
|
Návrat nahoru |
|
|
sgt
|
Zaslal: út červen 30, 2009 7:41 am Předmět: |
|
|
presne tak, čidlo oleja je moc citlivé, vačšinou bliká keď je olej len v polovici rysky. A tak isto ak je auto len trocha nakrivo Aspoò vieš, že tam tú kontrolku máš a po pár sekundách to aj tak zhasne.
To kámošovi na fabke svieti nonstop kontrolka motora a ešte nonstop aj bliká kontrolka hladiny chladiacej kvapaliny _________________ C5 Tourer 2.0 HDi 143k Exclusive
Xantia Break 2.0 HDi 66kW Plaisir |
|
Návrat nahoru |
|
|
peter7777
|
Zaslal: út červen 30, 2009 7:49 am Předmět: |
|
|
Ja sa vrátim k tomu oleju resp. kontrolke.
Dva krát sa mi stalo ,že pri prudkom brzdení sa mi rozsvietila kontrolka hladiny oleja v motore. Neviem či to malo súvis s tým brzdením alebo len nejaký špatný kontakt. Oleja po skontrolovaní bol dostatok.
Odvtedy sa kontrolka nerozsvietila ,ale som nemusel ani prudko brzdi... _________________ XANTIA I 1,9TD Break,
klíma,ABS r.v.96 |
|
Návrat nahoru |
|
|
Runes
|
Zaslal: út červen 30, 2009 11:49 am Předmět: |
|
|
blika to ako diskotejka a zisitl som ze nema spolocne z polohou auta proste mne sa raz za mesiac rozhodne zablikat akurat v zime mi to robievala skoro kazdy 5 den od kedy teplo tak fakt raz za mesiac a to mam olej asi tak v 3/4 na tom kontolnom drate neubuda ho tak secko je ok proste 15sek si blika a potom je klud
co mi pripomina nemate dakto manual vo farebnom prevedeni na palubovku X1 lebo ja ani netusim co tam su vsetko za kontrolky a co kde svieti mam 1.9TD, lebo stiahol som z netu ciernobiely ale tam su len biele policka _________________ DRAK - Citroen Xantia 1.9 TD 94
6,5l 90% mesto
Ja viem som lama ale kto sa pyta ten sa dozvie |
|
Návrat nahoru |
|
|
Josef 2.
Založen: 9.9.2007 Příspěvky: 1647 Bydliště: Míškovice u Holešova
|
Zaslal: út červen 30, 2009 4:28 pm Předmět: |
|
|
Kontrolku hladiny oleje má asi tak každá 3. xantie. Vesměs bliká po 2. studeném startu, kdy je studený olej odstředěný v bloku motoru. _________________ Já se z toho zblázním....
Ford Galaxy 1.9Tdi, 6.76543210000111
Xa HDi kombi exclusive 5.99999999999 |
|
Návrat nahoru |
|
|
Majlo
|
Zaslal: út červen 30, 2009 7:12 pm Předmět: |
|
|
Me to blika jen kdyz stojim delsi dobu z kopce,kdyz dojedu na rovinu tak prestane blikat. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Majk.Z
|
Zaslal: út červen 30, 2009 8:18 pm Předmět: |
|
|
Runes napsal: | blika to ako diskotejka a zisitl som ze nema spolocne z polohou auta proste mne sa raz za mesiac rozhodne zablikat akurat v zime mi to robievala skoro kazdy 5 den od kedy teplo tak fakt raz za mesiac a to mam olej asi tak v 3/4 na tom kontolnom drate neubuda ho tak secko je ok proste 15sek si blika a potom je klud
co mi pripomina nemate dakto manual vo farebnom prevedeni na palubovku X1 lebo ja ani netusim co tam su vsetko za kontrolky a co kde svieti mam 1.9TD, lebo stiahol som z netu ciernobiely ale tam su len biele policka |
Mrkni se sem:
http://www.xantiaclub.cz/forum/viewtopic.php?t=2027
A stáhni si návod k obsluze na Citroën Xantia X1. Máš to tam barevný. _________________
X1 1,6i r.v. 93 BLANC MEIJE
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Greenhorn
|
Zaslal: čt červenec 02, 2009 8:48 am Předmět: |
|
|
jira napsal: | mám nosič na krátkou xantii jedničku,díry pod dveřmi jednou jsem na něm vezl kola. je nový od Boba stál 1600 za 600,- Kč je tvůj. Xantu jsem prodal.
kolem rakovníka v červenci pojedu. pokud budeš mít zájem napiš mi tady do klubové pošty. |
Díky moc za nabídku! Psal jsem Ti soukromou zprávu, snad jsi ji dostal? Určitě se mnou můžeš počítat, rád si od Tebe nosič koupím. Pokud sem v červenci pojedeš, tak se někde srazíme, nebo se můžeme domluvit na poslání dobírkou, jak budeš chtít, určitě dej vědět, díky! |
|
Návrat nahoru |
|
|
kucoteam
|
Zaslal: pá červenec 03, 2009 10:12 am Předmět: |
|
|
Ja mam HDI a tiez mi to sem tam blika jedna radost, ale po par sek. to zhasne a je pokoj. To asi bude jedna z nepodstatnych chyb xantii. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Runes
|
Zaslal: pá červenec 03, 2009 11:55 am Předmět: |
|
|
kucoteam napsal: | Ja mam HDI a tiez mi to sem tam blika jedna radost, ale po par sek. to zhasne a je pokoj. To asi bude jedna z nepodstatnych chyb xantii. | no ono ked to zacne blikat tak to blika 15 sek ale v principe kym nesvieti STOP tak asi treba ignor pripadne raz zacas kuknut hladinu _________________ DRAK - Citroen Xantia 1.9 TD 94
6,5l 90% mesto
Ja viem som lama ale kto sa pyta ten sa dozvie |
|
Návrat nahoru |
|
|
|