Vysoké emise - přeskočené rozvody?
Re: Vysoké emise - přeskočené rozvody?
Tak som na to prišiel , stačilo len znovu pretočit motor o jednu otačku a už to sedelo. Mohla byt aj špina v tom zaistavacom otvore a nešlo to jak malo. ale už to je hotove.
Inak to z tou farbou je automatika, ale išlo mi o zaistenie mechanické, pre môj lepší pocit. Ak si niekdo myslí že auto s preskočením remenom nemôže jazdit tak sa mílite , jeden nemenovaný tak najazdil cca 8000km o vôbec mu nevadilo že to nejak klepká.
Tak zatím jsme trochu pokročili v opravě. Nechal jsem udělat tlakovou zkoušku hlavy + její srovnání.Při té tlakové zkoušce odhalili menší netěsnost ventilů - tak snad se tím vyřeší ty tlaky. My jsme potom odhalili prasklé víko ventilů, protože se dostával olej do sání.Čímž jsme asi odhalili největšího viníka vysokých emisí.Motor má podle mě i nízký výkon,takže bych nevyloučil ani ten přeskočený řemen.
Takže doufám, že emise byly tím prasklým víkem motoru a ventily a zároveň ty nízké tlaky byly těmi ventily.
Vysokou spotřebu asi ovliňuje všechno, nejvíc asi ten nízký výkon.
Nebo vás ještě něco napadá?
Akorát jsem narazil na problém, že jak rovnali hlavu, tak ji ubrali o 0,12 mm, tak budu muset sehnat nějaké "tlustější" těsnění. Aspoň podle chytré knížky.
Takže doufám, že emise byly tím prasklým víkem motoru a ventily a zároveň ty nízké tlaky byly těmi ventily.
Vysokou spotřebu asi ovliňuje všechno, nejvíc asi ten nízký výkon.
Nebo vás ještě něco napadá?
Akorát jsem narazil na problém, že jak rovnali hlavu, tak ji ubrali o 0,12 mm, tak budu muset sehnat nějaké "tlustější" těsnění. Aspoň podle chytré knížky.
Xantie I Break 1.8 8v 74kW
Omlovám se za dlouho pomlku, ale auto jsme dodělali až teďkom...
Jak se říká, operace se zadřila, ale pacient zemřel.
Přitom několikerém rozebíraní a nastavování rozvodů, se podařilo zalomit šroub od napínací kladky...
Tak se mi podařilo sehnat jiný motor a ten jsme tam namontovali. Ani jsme tam nedávali tu zrepasovanou hlavu (asi chyba...). Takže ji asi budu mít navíc, kdyby měl někdo zájem
Jinak opravdu byla posnuta řemenice, cca o 90 stupňů.
Takže autíčko má teď po STK. Emise na plyn jsou jakž takž dobré, ale na benzím je to slabší, ale prý to chce pojezdit a mělo by se to zlepšit. Uvidíme
Díky všem za rady.
P.
Jak se říká, operace se zadřila, ale pacient zemřel.
Přitom několikerém rozebíraní a nastavování rozvodů, se podařilo zalomit šroub od napínací kladky...
Tak se mi podařilo sehnat jiný motor a ten jsme tam namontovali. Ani jsme tam nedávali tu zrepasovanou hlavu (asi chyba...). Takže ji asi budu mít navíc, kdyby měl někdo zájem
Jinak opravdu byla posnuta řemenice, cca o 90 stupňů.
Takže autíčko má teď po STK. Emise na plyn jsou jakž takž dobré, ale na benzím je to slabší, ale prý to chce pojezdit a mělo by se to zlepšit. Uvidíme
Díky všem za rady.
P.
Pet13 píše:Jinak opravdu byla posnuta řemenice, cca o 90 stupňů.
A co sem ti psal hned v první reakci
Jo jo, měls pravdu. Ale i tak by mě asi neminula ta výměna